Sprekende woorden


God zoekt contact met mensen. Door heel de bijbel heen wordt duidelijk dat God mensen opzoekt en ze aanspreekt. Mensen hebben de stem van God gehoord, soms heel duidelijk en rechtstreeks, soms indirect. Hóé dat precies ging, wordt er bijna nooit bij verteld.

God heeft mensen de opdracht gegeven Zijn woorden door te vertellen aan volgende generaties en op te schrijven. Zo ontstond de Bijbel.

Het belangrijkste werk van een dominee is: vertellen van God en de Bijbel uitleggen. Dat is niet een job of een baan van 9 tot 5. Dat is iets waar je helemaal in op gaat. Want door de Bijbel spreekt God ons aan, het zijn 'sprekende woorden'. Ik merk aan mezelf hoe belangrijk het is dat ik eerst zélf hoor, begrijp en geloof wat God zegt tegen mij. Dan pas kan ik de boodschap overbrengen aan anderen. Dat maakt mijn 'werk' prachtig en fascinerend.

Graag wil ik d.m.v. mijn website 'sprekende woorden' doorgeven. Geluidsopnamen of bewerkingen van preken die ik gehouden heb. Woorden die mij aanspraken - en ik hoop dat ze dat jou ook doen. In het menu hiernaast kun je ze vinden.

Sprekende woorden doorgeven 1Sprekende woorden doorgeven