Gegrilde zeeduivel met doperwtjes-crème, walnootsalsa en grantaatappel


Voor 4 personen


IngrediëntenGergrilde heilbot doperwtjescreme

  • 400 gram zeeduivel (in stukken, op kamertemperatuur)
  • 300 gram doperwten
  • 100 gram boter
  • 1 citroen, geraspt
  • 3 eetlepels walnoot, in stukjes
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  

Bereiden

Verwarm de boter zachtjes, houd een klontje achter, laat even staan en klaar de boter door de vrijkomende eiwitten er af te scheppen.
Kook de erwten 5 minuten en neem ze uit het water. Pureer de erwten in de blender met 30 gram boter, breng op smaak met zout.
Verhit een koekenpan. Bak de vis aan beide zijden kort op hoog vuur, voeg daarna een klontje boter toe en gaar in 8 minuten; breng op smaak met citroenrasp, en zout en peper naar smaak.
Meng de nog warme geklaarde boter met de walnoot, breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveer de vis met de doperwtjes-crème, de walnootsalsa en garneer met granaatappelpitten.
 

 

Terug naar lijst: Voorgerechten