Venkelsoep met gerookte zalm
Voor 4 personen
Ingrediënten
- ui
- 25 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 125 ml volle melk
- 500 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 100 gram gerookte zalm
- 4 takjes dille
Bereiden
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee.
Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.
Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.
Variatietip
Vervang de dille door 4 takjes platte peterselie voor een andere smaak.
Terug naar lijst: Soepen