Rode linzensoep met curry
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 4 aardappels
- 500 gram rode linzen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels milde Indiase currypasta
- 2 liter groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 prei
- 3 eetlepel verse tijmblaadjes
- zout en peper
Bereiden
Snipper de uien en knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 2 cm. Was de linzen in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien en knoflook 2 min. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Roer de stukjes aardappel erdoor en schenk de bouillon in de pan.
Voeg de linzen en laurierblaadjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat de soep afgedekt ca 45 min koken op laag vuur.
Snijd de prei in ringen, roer door soep en kook de soep nog ca 10 min op laag vuur.
Verwijder de laurierblaadjes. Roer tijm door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met naanbrood of een andere broodsoort.
Terug naar lijst: Soepen