Boeuf bourguignon
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 800 gram runderlappen
- 100 gram gerookt spek (in reepjes)
- 3 uien
- 3 knoflook teentjes
- 1 grote winterpeen (of 2 kleine)
- olijfolie + braadboter
- 1 klein blikje tomatenpuree
- ½ liter stevige rode wijn
- 3 laurierblaadjes
- 2 theelepels jeneverbessen
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 4 takjes tijm
- ½ liter runderbouillon
- 250 gram champignons
- peper en zout
Bereiden
- Pel de uien en snij ze in blokjes. Pel de knoflook en snij 'm in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes.
- Kruid het vlees met peper en zout. Verhit olijfolie gemengd met braadboter in een braadpan en laat het vlees in porties aan alle kanten kleuren op hoge temperatuur, haal het dan uit de pan.
- Haal het vlees uit de pan braad in hetzelfde braadvet de uien, knoflook, wortelen en het spek in aan. Roer er de tomatenpuree door en laat even mee bakken. Blus met een scheut rode wijn.
- Leg het vlees in de slowcooker en giet de rest van de wijn erbij. Voeg de laurier, jeneverbessen en peperkorrels toe in een kruidenzakje of kruidenei. Spoel de tijm en doe 'm erbij. Overgiet met bouillon en laat 6 uur garen op lage temperatuur.
- Maak de champignons schoon en voeg ze 20 minuten voor het einde van de gaartijd toe.
- Breng alles op smaak met peper en zout.
Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten