Stoofvlees (draadjesvlees)


Voor 4 personen


IngrediëntenStoofvlees

  • 500 gram (runder)riblappen (geen magere nemen, want dat is niet zo lekker in een stoofpotje)
  • 30 gram bloem
  • Een klontje ongezouten roomboter
  • 300 gram champignons
  • 250 gram wortels
  • 1 paprika (kleur mag je zelf kiezen)
  • 1 courgette
  • 2 flinke uien
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 100 ml kokend water
  • 3 tenen knoflook
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 theelepels ras el hanout kruiden
  • Zout naar smaak
 

Bereiden

  • Snijd de riblappen in even grote, vierkante blokjes en bestuif ze met bloem. Snipper de ui en plet de knoflook. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en bak deze 3 ingrediënten op een laag vuur hooguit een paar minuten om en om bruin.
  • Snijd de paprika, wortels, champignons en de courgette in (niet al te kleine) stukjes.
  • Doe het vlees met de uien, de knoflook, de jus en de groenten in de slowcooker. Voeg daarna de tomatenpuree, het water, zout en ras el hanout-kruiden toe. Roer alles goed door elkaar heen. Als laatste doe je de kruidnagel en het laurierblad erbij.
  • Laat de slowcooker minimaal 6 uur op stand 1 en nog minimaal 1 uur op stand 2 staan.
  • 15 minuten voordat je aanschuift, haal je de deksel van de pan, zodat je stoofpannetje wat vocht kwijt kan. Is je saus erg dun? Roer er dan een klein beetje maizena doorheen.

 Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta.

 

Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten