Goulash


Voor 4 personen


IngrediëntenGoulash

  • 500 gram runderlappen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje (rundvlees)
  • 2 eetlepels creme fraiche
 

Bereiden

  • Was de paprika's schoon en snijd deze in mooie vierkantjes. Leg ze op de bodem van de slowcooker. Doe hetzelfde met de uien.
  • Snijd de runderlappen in vierkante blokjes van ongeveer 3 centimeter.
  • Doe 2 eetlepels bloem in een schaaltje of op een plat bord en haal hier de rundvleesblokjes doorheen. Tik het teveel aan bloem even af. Zet een pan op het vuur en bak de blokjes om en om even kort bruin. Leg ze daarna bovenop de groenten.
  • Snijd de knoflook in kleine stukjes (persen mag ook) en doe dit bovenop het vlees in de slowcooker. Strooi vervolgens de kruiden over het vlees en voeg het bouillonblokje, de laurierblaadjes, de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe.
  • Kooktijd: 7½ uur op lage stand.
  • Haal daarna de laurierblaadjes eruit en roer alles goed door elkaar. Doe er vervolgens 2 eetlepels crème fraiche bij, roer nog een keer en laat de deksel nogmaals voor 10 minuten op de pan.

 Serveer de goulash met rijst, aardappelpuree of pasta.

 

Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten