Kip teriyaki
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1½ pond kippendijen, in stukken gesneden (zonder vel en bot)
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 2 cm. verse gemberwortel, geraspt
- 1 eetlepel honing
- 100 ml ananassap (zonder toegevoegde suiker)
- 100 ml sojasaus (of als sojavrije vervanger: coconut-aminos)
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
- 2 eetlepel bosui, in ringen gesneden
- zout en peper naar smaak
Bereiden
- Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Meng de knoflook, gember, honing, ananassap, sojasaus en uienpoeder in een kom en giet het mengsel over de kip.
- Kooktijd: 4 à 5 uur op lage stand.
- Serveer met rijst en garneer met de sesamzaadjes en bosui-ringen.
Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten