Kip teriyaki


Voor 4 personen


IngrediëntenKip teriyaki

  • 1½ pond kippendijen, in stukken gesneden (zonder vel en bot)
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 cm. verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel honing
  • 100 ml ananassap (zonder toegevoegde suiker)
  • 100 ml sojasaus (of als sojavrije vervanger: coconut-aminos)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 eetlepel bosui, in ringen gesneden
  • zout en peper naar smaak
 

Bereiden

  • Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Meng de knoflook, gember, honing, ananassap, sojasaus en uienpoeder in een kom en giet het mengsel over de kip.
  • Kooktijd: 4 à 5 uur op lage stand.
  • Serveer met rijst en garneer met de sesamzaadjes en bosui-ringen.
 

 

Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten