Tikka masala


Voor 4 personen


IngrediëntenTikka masala

  • 500 gram kipfilet, in stukken gesneden
  • 4 teentjes knofloof, fijn gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 cm. verse gember, geraspt
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 blikje tomatenblokjes / gepelde tomaten
  • 150 ml. kokosmelk
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kardemon
  • ½ theelepel chilipoeder
 

Bereiden

  • Doe de tomaten, kokosmelk, knoflook, ui, gember en de kruiden in de slowcooker, roer goed door en leg daarna de stukken kip er bovenop.
  • Kook alles op lage stand ± 7 à 8 uur.
  • Roer daarna een paar eetlepels van de saus door de Griekse yoghurt om die te verwarmen (voorkom dat de yoghurt gaat schiften). Voeg daarna dit mengsel toe aan de saus, goed roeren en een kwartiertje laten indikken.
Serveer met rijst en garneer die met verse koriander.

 

Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten