Lasagne met zalm pesto en courgette


Voor 4 personen

boeuf bourguignonIngrediënten

  • 400 gram zalmfilet
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 tomaten
  • 150 gram geraspte kaas (belegen)
  • 250 gram lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
   
 

Bereiden

  • Snijd de zalm in blokjes en meng de pesto erdoor. Laat dit marineren.

  • Snijd de courgette in plakjes en de champignons in partjes. Bak dit in een scheutje olijfolie tot de groenten beetgaar zijn. Meng de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook. Bak de knoflook niet te lang mee, anders wordt het bitter.

  • Roer de crème fraîche door de zalm met pesto en breng op smaak met peper en zout.

  • Snijd de tomaten in plakken. Vet een ovenschaal in en schep eerst een laagje van de tomatensaus op de bodem. Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier wat plakjes tomaat over en wat van de zalm-pestosaus. Herhaal dit met een laagje tomatensaus en ga zo door tot de schaal vol is. Sluit af met plakjes tomaat en strooi hier de geraspte kaas overheen.

  • Laat de lasagne garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.

  
Terug naar lijst: Slowcooker-gerechten