Pilav met kip en perzik
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingdtijd: ± 30 minuten
Ingrediënten
- 350 gram kipdijfilet
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 1 kipbouillonblokje
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 blik perziken (± 450 gram)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel sambal oelek
- Verse peterselie
- Rijst
Bereiden
- Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en bak op middelhoog vuur in een scheutje (olijf)olie rondom bruin.
- Snipper ondertussen 2 sjalotten en snijd 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast de paprika's in blokjes en 1 kleine courgette in halve maantjes.
- Voeg de knoflook en sjalot toe aan de kip en bak al omscheppend 2-3 minuten mee. Voeg vervolgens de gesneden paprika en courgette toe en bak deze even 5 minuten mee op middelhoog of matig vuur.
- Voeg nu 1 flinke eetlepel tomatenpuree toe en bak deze kort even mee. Voeg tevens 1 theelepel sambal oelek en 3-4 eetlepels ketjap manis toe. Schep alles goed door elkaar en bak even mee.
- Schenk nu 250-300 ml warm water bij het geheel samen met 1 verkruimeld kip bouillonblokje. Laat zo'n 15-20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Roer af en toe even door elkaar. Het is de bedoeling dat het vocht slinkt.
- Snijd de perziken in stukken en voeg deze de laatste 5 minuten toe. Verwarm nog even mee en serveer direct met witte rijst en peterselie.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten