Witlof met peer en blauwaderkaas


Voor 4 personen


Ingrediënten
  • 4 stronken witlof
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 2 conference peren
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 200 gram Hollandse blauwaderkaas
  

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
  • Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.

 

Terug naar lijst: Bijgerechten