Witlof met peer en blauwaderkaas
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 50 gram ongezouten roomboter
- 3 eetlepels rietsuiker
- 2 conference peren
- 100 gram ongebrande walnoten
- 200 gram Hollandse blauwaderkaas
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
- Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Terug naar lijst: Bijgerechten