Dressings


 Eenvoudige zoet-zure dressing 

Dressings 1
  • 1 eetlepel witte azijn (de gewone)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel heel fijn gesneden ui of sjalotje
  • mespunt peper
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel honing of suiker (of méér naar smaak)
  • 1 eetlepel mayonaise

 

Italiaanse dressing

  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • versgemalen peper
  • ½ eetlepel honing (of meer naar smaak)
  • 2 theelepels oregano of Italiaanse kruiden
  • 2 lente-uitjes in smalle ringetjes

 

Dressing op basis van frambozenazijn

  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 eetlepel walnotenolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • peper

 

Basilicumdressing met pijnboompitten

  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1½ eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • vers gemalen peper

 

Mosterddressing

  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 gesnipperde lente-uitjes

Dressings 2 

Dressing van limoensap en koriander

  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijn gehakte koriander

   

Yoghurtdressing

  • 100 ml yoghurt
  • 1½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

   

Blauwe-kaasdressing

  • 50 gam blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 ml zure room
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

   

Honing-mosterddressing

  • 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare honing

   

Pesto-dressing

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel pesto
  • 3 eetlepel olijfolie
  • peper
  • ½ eetlepel vloeibare honing

   

Oosterse dressing

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels sesamolie
  • peper
  • paar druppels tabasco

Dressings 3

Zuid Amerikaanse dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • sap van een halve citroen
  • snufje kaneel, paprikapoeder en gemalen komijn

   

Sesam-vinaigrette dressing

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel limoensap
 
 
Terug naar lijst: Bijgerechten