Dressings
Eenvoudige zoet-zure dressing
- 1 eetlepel witte azijn (de gewone)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel heel fijn gesneden ui of sjalotje
- mespunt peper
- 1 theelepel mosterd
- ½ eetlepel honing of suiker (of méér naar smaak)
- 1 eetlepel mayonaise
Italiaanse dressing
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- versgemalen peper
- ½ eetlepel honing (of meer naar smaak)
- 2 theelepels oregano of Italiaanse kruiden
- 2 lente-uitjes in smalle ringetjes
Dressing op basis van frambozenazijn
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1 eetlepel walnotenolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels mosterd
- ½ eetlepel honing
- peper
Basilicumdressing met pijnboompitten
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel verse basilicum, fijngehakt
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- vers gemalen peper
Mosterddressing
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- versgemalen zwarte peper
- 2 gesnipperde lente-uitjes
Dressing van limoensap en koriander
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel fijn gehakte koriander
Yoghurtdressing
- 100 ml yoghurt
- 1½ eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
Blauwe-kaasdressing
- 50 gam blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 100 ml zure room
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
Honing-mosterddressing
- 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel vloeibare honing
Pesto-dressing
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- ½ eetlepel pesto
- 3 eetlepel olijfolie
- peper
- ½ eetlepel vloeibare honing
Oosterse dressing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels sesamolie
- peper
-
paar druppels tabasco
Zuid Amerikaanse dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 theelepel ahornsiroop
- sap van een halve citroen
- snufje kaneel, paprikapoeder en gemalen komijn
Sesam-vinaigrette dressing
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel limoensap
Terug naar lijst: Bijgerechten