Gevulde champignons
Met zongedroogde tomaten en brie
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram champignons (schoongeveegd)
- 2 eetlepels tomatentapenade of
- 8 gedroogde tomaten op olie (fijngehakt)
- 1 punt brie
-
4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Draai de stelen uit de hoedjes van de champignons en hak de steeltjes fijn. Meng de gehakte steeltjes met de tomatentapenade of fijngehakte zongedroogde tomaten op olie.
Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en leg een stukje brie erop.
Leg de gevulde champignons in een overschaal en laat ze in 20 minuten in de oven gaar worden.
Met roomkaas
Voor 4 personen
Ingrediënten
- Grote witte champignons of portabella’s
- Roomkaas
- Geraspte kaas (liefst oude of belegen)
- Vers gehakte peterselie en bieslook
- Pijnboompitten
- Peper en zout
Bereiding
Rooster wat pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin geroosterd zijn. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. De steeltjes worden in dit recept verder niet meer gebruikt.
Roer de roomkaas los met wat geraspte kaas, pijnboompitten, vers gehakte kruiden, en wat zout en peper.
Vul de champignons met de roomkaas en zet ze in een ovenschaaltje of leg ze op een stukje bakpapier.
Terug naar lijst: Amuses