Spinazietaartje met gorgonzola en panettone


Voor 8 personen


IngrediëntenSpinazietaartje met gorgonzola

  • 500 ml melk
  • 180 gram spinazie, gewassen
  • 160 gram panettone
  • 5 eieren
  • 2 eierdooiers
  • gorgonzola
  • boter
  • bloem
  • zout en peper
  • staafmixer
  • 8 bakvormpjes (8 cm doorsnee, 4 cm hoog) 
  

Bereiden

Verhit de melk. pureer de helft van de melk met de spinazie. Zeef de puree en verdun hem met de rest van de melk. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren en de eidooiers los en voeg ze toe aan de melk met de spinazie. Zeef het mengsel opnieuw.
Verwarm de oven voor op 150 ?C. Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
Schenk het mengsel in de vormpjes en zet die in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met heet water tot de vormpjes voor de helft onder staan en zet de schaal ca. 45 minuten in de oven.
Haal de spinazietaartjes uit de oven en uit de ovenschaal. Laat afkoelen.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 180º C.
Snijd de panettone in plakjes en daarna in puntjes. Leg de puntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 5 minuten in de oven.
Leg de spinazietaartjes op de borden en maak ze af met de puntjes panettone en wat blokjes gorgonzola. Versier naar keuze met blaadjes spinazie.

 

Terug naar lijst: Voorgerechten