Bleekselderijsoep met kip en kokos


Voor 4 personen


IngrediëntenBleekselderijsoep

  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • stukje gember van ca. 3 cm, geschild en fijngehakt
  • 1 (rode) ui, in smalle partjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram gerookte kipfilet, in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep de bleekselderij en peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten.
Verdeel de kipreepjes over kommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met basilicum.

  

Variatie

  • Vervang de basilicum door koriander.
  • Neem gebakken kipfilet in plaats van gerookte kip.
  • Voeg eens extra blokjes zoete aardappel of pompoen toe.
  
  
Terug naar lijst: Soepen