Siciliaanse aardbeien-salade


Voor 4 personen


Ingrediënten

  • 400 gram verse aardbeien
  • 15 pistachenootjes
  • zeste en sap van 1 citroen of sinaasappel
  • 8 verse muntblaadjes, fijn geplukt + om extra om te garneren
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • pure chocoladedruppels of -rasp, optioneel
   

Bereiden

  • Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.
  • Stamp de pistachenootjes grof met een vijzel.
  • Meng de zeste van een ½ citroen of sinaasappel, 60 ml citroen- of sinaasappelsap, verse muntblaadjes en honing door elkaar.
  • Giet het mengsel over de aardbeien en schep het voorzichtig om.
  • Garneer met wat verse munt en grove pistachenootjes en optioneel wat chocoladedruppels (of -rasp).
  • Serveer in vier mooie glaasjes. Zet wat je overhoudt afgedekt in de koelkast voor later.
  
Terug naar lijst: Nagerechten