Siciliaanse aardbeien-salade
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram verse aardbeien
- 15 pistachenootjes
- zeste en sap van 1 citroen of sinaasappel
- 8 verse muntblaadjes, fijn geplukt + om extra om te garneren
- 1 eetlepel bloemenhoning
- pure chocoladedruppels of -rasp, optioneel
Bereiden
- Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.
- Stamp de pistachenootjes grof met een vijzel.
- Meng de zeste van een ½ citroen of sinaasappel, 60 ml citroen- of sinaasappelsap, verse muntblaadjes en honing door elkaar.
- Giet het mengsel over de aardbeien en schep het voorzichtig om.
- Garneer met wat verse munt en grove pistachenootjes en optioneel wat chocoladedruppels (of -rasp).
- Serveer in vier mooie glaasjes. Zet wat je overhoudt afgedekt in de koelkast voor later.
Terug naar lijst: Nagerechten