Appel-kruimel dessert (Apple crisp)
Voor 6 - 8 personen
Ingrediënten
Bovenlaag
- 100 gram bloem
- 100 gram fijngehakte pecannoten (¾ kopje)
- 70 gram havermout (¾ kopje)
- 100 gram basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel zout
-
110 gram gesmolten boter (8 eetlepels)
Vulling
- 1½ kg golden delicious appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukken van 1 cm dik gesneden
- 50 gram suiker
- ¼ theelepel kaneel
- 10 ml citroensap (2 theelepels)
- 30 gram boter
- 150 ml appelsap
Bereiden
Bovenlaag
Stel de oven in op 220° C.
Voeg de bloem, pecannoten, havermout, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel en zout (dus alle ingrediënten) samen in een kom.
Voeg de bloem, pecannoten, havermout, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel en zout (dus alle ingrediënten) samen in een kom.
Doe daarna de gesmolten boter erbij en mix totdat de 'bovenlaag' kruimelig is.
Zet de kom weg en maak de vulling.
Vulling
Voeg de appels, de kristalsuiker, het citroensap en kaneel samen in een grote kom. Zet de kom 15 minuten weg.
Doe boter in een koekenpan (die in de oven kan) en wacht tot de boter bruist. Voeg dan de appels en het appelsap toe.
Bak de appels 5-10 minuten totdat ze zacht worden en er glazig uitzien (beter te kort dan te lang).
Haal de koekenpan van het vuur en bestrooi de appels met de “bovenlaag”. Zorg ervoor dat er geen grote klonten achterblijven.
Doe de koekenpan in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten totdat de appels zacht zijn en de bovenlaag goudbruin is.
Haal dan de koekenpan uit de oven en wacht minimaal 15 minuten voordat je de apple crisp serveert met vanilleijs of vanillesaus.
Terug naar lijst: Nagerechten