Spaghetti veneta
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 20 gram verse peterselie, fijngehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 6 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 teentjes knoflook
- 16 grote rauwe gamba's (gepeld)
- 150 ml witte wijn
- 1 theelepel zoete paprikapoeder of 1 zoete paprika in kleine stukjes gesneden
- 350 à 400 gram spaghetti
- zout en zwarte peper naar smaak

Bereiden
-
Meng de peterselie en het paneermeel in een kom.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. voeg de knoflookteentjes toe en bak ze 2 minuten tot ze lichtbruin worden en geurig. Haal de knoflook dan uit de pan en gooi weg.
-
Doe de garnalen in de pan, schik ze tot ze naast elkaar liggen en kook een paar minuten voordat je de witte wijn toevoegt.
Draai elke garnaal voorzichtig om en kook verder. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout en haal van het vuur. -
Strooi het mengsel van peterselie en paneermeel over de inhoud van de pan.
-
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente, volgens de instructies van de verpakking. Zodra de pasta al dente gaar is, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met garnalen, husselend om te coaten. Bak een paar minuten, dan serveer je het gerecht meteen en bestrooi met het gemalen zwarte peper.n.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten