Marokkaanse dorade uit de oven
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 dorades
- 500 gram zoete aardappelen
- 5 tomaten
- 2 uien
Marinade
- 130 gram zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 40 gram koriander
- 3 theelepels ras el hanout
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 1 blokje visbouillon
- zout
Extra ingrediënten:
- 350 gram garnalen
- 1½ theelepel ras el hanout
- 1 theelepel uienpoeder
- 15 gram koriander
- halve theelepel zwarte peper
- zout
Bereiden
- Snijd de zoete aardappels, tomaten in schijven en 2 uien grof en strooi er wat peper en zout op. Snijd de knoflookteentjes, koriander en één ui klein.
- Doe de zonnebloemolie in een diepe kom en voeg ui, knoflook, koriander, ras el hanout, zwarte peper, komijn, visbouillon en zout toe. Meng alles tot een geheel.
- Snijd een aantal sneetjes in de dorade en smeer de vis in met de marinade. Laat het intrekken, het liefst voor een hele nacht. Bewaar het in de koelkast (afgedekt).
- Smeer wat olie op de ovenschaal en verdeel de ui, zoete aardappels en tomaat over de ovenschaal. Leg de vis erop, gevolgd door de marinade.
- Bedek de visschotel met aluminiumfolie en leg het in een voorverwarmde oven op 225 graden voor zo'n 50/60 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en leg het weer terug in de oven voor zo'n 15 minuten.
- Verhit wat olie in een pan en voeg de garnalen, ras el hanout, zwarte peper, zout en koriander toe.
- Schep de groentes en garnalen op een bord. Leg de dorades erop en giet de jus erover heen. Serveer het met gegrilde paprika's als je daar van houdt.
Tips:
- Voeg groentes toe naar keuze
- Groentes zou je ook kunnen marineren
- Serveer met charmilla en een frisse salade
- Serveer met brood
- Visbouillon zou je eventueel kunnen vervangen door zout.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten