Wildzwijn-steaks met spinaziepesto en gepofte tomaatjes


Voor 4 personen


IngrediëntenWildzwijn spaghetti spinaziepesto

  • 1 bakje trostomaatjes
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 300 gram spaghetti
  • 75 gram spinazie, gewassen, harde steeltjes eraf
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 wildzwijn-steaks, op kamertemperatuur
  • extra: ovenschaal, staafmixer

  

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 o C. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar. Pureer de spinazie met de knoflook, pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie tot een pesto. Roer er de kaas en peper naar smaak door.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met zout en peper. Bak ze in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé.
Giet de spaghetti af en meng met de spinaziepesto. Verdeel over 4 borden. Leg de wild-zwijnsteaks en de tomaatjes erbij.

   

Variatie

Vervang de wildzwijn-steaks door varkenshaas.

 

Terug naar lijst: Hoofdgerechten