Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien, in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 kippenbouten
- 1 blikje (400 gram) gepelde tomaten
- 1 kleine courgette, in plakken
- 200 gram wortel, in grove stukken
- 500 gram aardappel, in grove stukken
- 1 limoen, in dunne plakjes
-
75 gram groene olijven
voor de yoghurtsaus:
-
- 100 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
-
1 handje verse munt, gehakt
voor de ras el hanout
-
-
- 1 kardemompeul
- 1 kruidnagel
- 2 theelepels korianderpoeder, (ketoembar)
- 2 theelepels komijnpoeder, (djinten)
- 1 theelepel gemberpoeder, (djahé)
- 1 theelepel kurkuma, (koenjit)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
-
vijzel
tajine of stoofpan met deksel
Bereiden
Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om. Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stoofschotel met de yoghurtsaus.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten