Varkenshaas met venkel


Hoofdgerecht voor 4 personen


IngrediëntenVarkenshaas met venkel

  • 450 g varkensfilet
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sambuca of ouzo (anijslikeur)
  • 1 grote venkelknol, in plakken, venkelgroen apart
  • 75 gram gorgonzola, verkruimeld
  • 2 eetlepels kook- of koksroom
  • 1 eetlepel fijngesneden verse salie
  • 1 eetlepel fijngesneden verse tijm
  • zout en peper
 

Bereiden

  • Snijd al het vet van het varkensvlees en snijd het in plakken van 112 cm dik. Leg de plakken tussen twee stukken plasticfolie en sla er zachtjes met de platte kant van een vleeshamer of een deegrol op om ze enigszins plat te maken.

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met zware bodem en doe een paar plakken vlees tegelijk in de pan. Bak ze aan beide zijden 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Haal de plakken uit de pan en houd ze warm. Bak de rest van het vlees op dezelfde wijze. Voeg zo nodig olie toe.

  • Doe de sambuca/ouzo in de pan en breng hem al roerend aan de kook terwijl u met een houten lepel de aanbaksels losmaakt. Voeg de venkel toe en kook hem 3 minuten mee. Roer zo af en toe. Haal de venkel uit de pan en houd hem warm.

  • Draai het vuur laag, voeg de gorgonzola en room toe en kook het geheel al roerend tot een gladde massa. Neem de pan van het vuur, roer de salie en tijm door de saus en breng op smaak met zout en peper.

  • Verdeel het varkensvlees en de venkel over vier voorverwarmde borden en schenk de saus erover. Garneer met het venkelgroen en serveer meteen.

  • Heerlijk met pappardelle.

 
Terug naar lijst: Hoofdgerechten