Gepofte aardappel met Griekse gehaktspiesjes


Voor 4 personen


Ingrediënten

  • 4 kruimige aardappelen
  • 400 gram rivolo-cherrytomaten
  • 1 sjalot
  • 10 gram dille
  • 240 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram half-om-halfgehakt
  • 2 eetlepels mediterrane kruiden
  • 200 gram tzatziki
   

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
  2. Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen. Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom). Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel de tzatziki. Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.

 

Terug naar lijst: Hoofdgerechten