Rijk gevulde erwtensoep


Hoofdgerecht, 4 liter

Bereidingdtijd: ± 90 minuten


IngrediëntenErwtensoep

  • hamschijf
  • rookworst
  • rookspek
  • 1 pak spliterwten
  • 1 pak gewone erwten
  • 500 gram wortels
  • 500 gram prei
  • 500 gram uien
  • ½ knolselderij
  • 1 bos bladselderij
  • bosje peterselie
  • zout en peper
 

Bereiden

  • Kook de hamschijf in 4 liter water.
  • Schep de hamschijf uit het water en haal het vlees er af. Bewaar dit apart, samen met de in schijfjes gesneden rookworst en het in blokjes gesneden rookspek.
  • Kook de erwten en de spliterwten in dezelfde pan als de hamschijf totdat ze net niet helemaal gaar zijn.
  • Voeg daarna alle ingrediënten toe en laat het geheel goed gaar sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
 
Combinatietip: lekker met roggebrood.

 

Terug naar lijst: Hoofdgerechten