Rijk gevulde erwtensoep
Hoofdgerecht, 4 liter
Bereidingdtijd: ± 90 minuten
Ingrediënten
- hamschijf
- rookworst
- rookspek
- 1 pak spliterwten
- 1 pak gewone erwten
- 500 gram wortels
- 500 gram prei
- 500 gram uien
- ½ knolselderij
- 1 bos bladselderij
- bosje peterselie
- zout en peper
Bereiden
- Kook de hamschijf in 4 liter water.
- Schep de hamschijf uit het water en haal het vlees er af. Bewaar dit apart, samen met de in schijfjes gesneden rookworst en het in blokjes gesneden rookspek.
- Kook de erwten en de spliterwten in dezelfde pan als de hamschijf totdat ze net niet helemaal gaar zijn.
- Voeg daarna alle ingrediënten toe en laat het geheel goed gaar sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Combinatietip: lekker met roggebrood.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten