Kip met spinazie en mango


Voor 4 personen


IngrediëntenKip met spinazie en mango

  • 600 gram kipfilet
  • 2 stengels bosui
  • ½ rode peper
  • 4 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1½ rijpe mango
  • 900 gram verse spinazie
  • 6 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 6 eetlepelds verse munt, fijngehakt
 

Bereiden

  • Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.
  • Snijd de bosui, rode peper, gember en knoflook fijn en voeg deze aan de kipfilet toe.
  • Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip 10 minuten marineren.
  • Schil ondertussen de mango en snijd in reepjes.
  • Verwarm een wok op het vuur en roerbak het kipmengsel tot de kip gaar is.
  • Voeg dan een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken.
  • Roer tot slot de mango en de koriander door het gerecht en breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper en wat zout.
  • Garneer met de verse munt.
 

Tips

  • Lekker met zilvervliesrijst of spaghetti van courgette of parel-couscous
  • Extra bite:handje ongebrande en ongezouten cashewnoten, die je even in de koekenpan hebt verwarmd of pijnboompitten.

 

Terug naar lijst: Hoofdgerechten