Kip met spinazie en mango
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 2 stengels bosui
- ½ rode peper
- 4 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1½ rijpe mango
- 900 gram verse spinazie
- 6 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- 6 eetlepelds verse munt, fijngehakt
Bereiden
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.
- Snijd de bosui, rode peper, gember en knoflook fijn en voeg deze aan de kipfilet toe.
- Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip 10 minuten marineren.
- Schil ondertussen de mango en snijd in reepjes.
- Verwarm een wok op het vuur en roerbak het kipmengsel tot de kip gaar is.
- Voeg dan een handvol spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg een volgende portie toe en ga door tot alle spinazie is geslonken.
- Roer tot slot de mango en de koriander door het gerecht en breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper en wat zout.
- Garneer met de verse munt.
Tips
- Lekker met zilvervliesrijst of spaghetti van courgette of parel-couscous
- Extra bite:handje ongebrande en ongezouten cashewnoten, die je even in de koekenpan hebt verwarmd of pijnboompitten.
Terug naar lijst: Hoofdgerechten