Marokkaanse dorade uit  de oven


Voor 4 personen


IngrediëntenMarokkaanse dorade

  • 2 dorades
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 5 tomaten
  • 2 uien


Marinade

  • 130 gram zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 gram koriander
  • 3 theelepels ras el hanout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 blokje visbouillon
  • zout

 

Extra ingrediënten:

  • 350 gram garnalen
  • 1½ theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 15 gram koriander
  • halve theelepel zwarte peper
  • zout
   

Bereiden

  • Snijd de zoete aardappels, tomaten in schijven en 2 uien grof en strooi er wat peper en zout op. Snijd de knoflookteentjes, koriander en één ui klein.
  • Doe de zonnebloemolie in een diepe kom en voeg ui, knoflook, koriander, ras el hanout, zwarte peper, komijn, visbouillon en zout toe. Meng alles tot een geheel.
  • Snijd een aantal sneetjes in de dorade en smeer de vis in met de marinade. Laat het intrekken, het liefst voor een hele nacht. Bewaar het in de koelkast (afgedekt).
  • Smeer wat olie op de ovenschaal en verdeel de ui, zoete aardappels en tomaat over de ovenschaal. Leg de vis erop, gevolgd door de marinade.
  • Bedek de visschotel met aluminiumfolie en leg het in een voorverwarmde oven op 225 graden voor zo'n 50/60 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en leg het weer terug in de oven voor zo'n 15 minuten.
  • Verhit wat olie in een pan en voeg de garnalen, ras el hanout, zwarte peper, zout en koriander toe.
  • Schep de groentes en garnalen op een bord. Leg de dorades erop en giet de jus erover heen. Serveer het met gegrilde paprika's als je daar van houdt.

 

Tips:

  • Voeg groentes toe naar keuze
  • Groentes zou je ook kunnen marineren
  • Serveer met charmilla en een frisse salade
  • Serveer met brood
  • Visbouillon zou je eventueel kunnen vervangen door zout.

 

Terug naar lijst: Hoofdgerechten