Artisjok met zalmcrème


Voor 4 personen


IngrediëntenArtisjok met zalmcreme

  • 1 blikje rode zalm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel ketchup
  • paar druppels citroensap
  • 50 gram gerookte zalmsnippers,fijngesneden
  • 1 bosje dille, grof gehakt
  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt
  • 20 gram rucola of andere sla
   

Bereiden

Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele graten en velletjes. Pureer de vis met de crème fraîche, ketchup en citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot een fijne crème.
Schep de gerookte zalm en de helft van de dille erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet de artisjokken op kleine bordjes of een platte schaal en vul ze met de zalm-crème.
Leg de sla erbij en leg een plukje dille erop.

 

Terug naar lijst: Amuses