Coquilles met parmaham en balsamico


Voor 4 personen


IngrediëntenCoquilles

  • 4 coquilles
  • 2 plakken parmaham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroenolie
  • 4 theelepels balsamico-azijn
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • snufje versgemalen peper
  • snufje zout
  

Bereiding

Snijd de plakken Parmaham in de lengte doormidden. Vouw de repen ham over de lengte dubbel zodat je lange, dunnen repen krijgt net zo dik als de coquilles. Wikkel de ham om de coquilles. Als het een beetje vette ham is, blijft het vanzelf aan de coquilles plakken. Prik er anders een prikkertje door.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en giet de olie er in. Als de olie goed heet is, leg je de coquilles in de pan. Bak ze in 40 seconden per kant bruin. Leg ze op 2 voorverwarmde bordjes en bestrooi ze met zout, peper, peterselie en citroenolie. Druppel er een paar druppels balsamico omheen en dien direct op.

 

Terug naar lijst: Amuses