Gerookte paling in een glaasje


Voor 6 personen


IngrediëntenGerookte paling in glaasje

  • 1 pakje gerookte paling
  • ½ komkommer
  • balsamico-honing dressing
  • 3 lekkere tomaten
  • peper en zeezout uit de molen
  • 1 bosui
  • olie voor koude bereiding
  • 3 zoetzure augurkjes
  • mayo uit een tube
  • zwart sesamzaad
  

Hulpmiddelen

Mes, snijplank, 6 amuse-glaasjes, 4 plastic bakjes

  
Voorbereiding

Snijd de paling in kleine blokjes en maak 6 porties, zet op een koele plek tot gebruik.
Was de komkommer, verwijder het zaad en snijd in blokjes even groot als de paling. Vermeng de komkommer met de balsamico-dressing en zet weg in een plasticbakje.
Halveer de tomaten en snijd de steelaanzet weg, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes; vermeng met het zout en de peper. Zet weg in een plasticbakje.
Snijd het onderste deel van de bosui, verwijder verslapte delen en snijd de ui in kleine ringetjes, vermeng met de olie; zet weg in een plasticbakje.
Snijd de augurkjes in kleine blokjes, gooi het begin en uiteinde weg; bewaar in een plasticbakje.

  
Bereidingswijze

Vlak voor het serveren pak je de amuse glaasjes. Maak laagjes van komkommer, tomaat, bosui, augurkjes en druk zachtjes aan; eindig met de paling.
   

Serveertip

Spuit een beetje mayo op de amuse en strooi er wat zwart sesamzaad over.

 

Terug naar lijst: Amuses