Carpaccio-rolletjes met rode-port-saus
Voor 10 personen
Ingrediënten
- 10 gram verse tijm
- 10 gram rozemarijn
- 250 ml rode port
- 500 gram carpaccio
- parmezaanse kaas (grof geraspt)
- 200 gram paddenstoelenmelange
Bereiden
Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 minuten inkoken tot een stroperige saus.
Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork. Leg op een grote schaal. Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 minuten op laag vuur garen. Roer regelmatig.
Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi deze met Parmezaanse kaas.
Variatietip
De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.
Terug naar lijst: Amuses