Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 357
Oranje 2011

Internetpagina's van Johan Trommel


Strict Standards: Non-static method plgSystemimagesizer::make_img_output() should not be called statically in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/system/imagesizer/lbscripts/mediabox.php on line 37

Strict Standards: Non-static method plgSystemimagesizer::make_img_output() should not be called statically in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/system/imagesizer/lbscripts/mediabox.php on line 37

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/content/youtubeplugin/youtubeplugin.php on line 49

Oranje 2011

Oranje 2011 

Herenteam uitgeschakeld voor Spelen
24 november 2011
Het Nederlands herenteam is tijdens het pré-Olympisch kwalificatietoernooi in Osijek uitgeschakeld. Oranje ging donderdagavond na een sterke start met 3-2 ten onder tegen het gastland Kroatië. Woensdag was al in vier sets verloren van Finland. De halve finales zijn: Slovenië - Kroatië en Portugal - Finland.
Tegen de Kroaten leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De eerste twee sets werden redelijk eenvoudig met 25-18 en 25-19 gewonnen door de ploeg van coach Edwin Benne. In de derde set werd het 25-21 voor de Kroaten, in de vierde set werd het een ware thriller: 35-33. In de beslissende vijfde set eindigde net als bij de dames de confrontatie tussen Kroatië en Nederland (toen in de finale) in Kroatisch voordeel: 15-12. Anders dan de dames krijgen de heren echter geen herkansing, zij hebben zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen volgend jaar.

________________________________________ 


 
Oranje verliest in vier sets van Finland
22 november 2011
Het is de mannen van de Nederlandse volleybalploeg niet gelukt de eerste wedstrijd van het pré-Olympisch kwalificatietoernooi in Kroatië te winnen.


 
Oranje volleyballers winnen weer van Slovenië
14 november 2011
Het Nederlands volleybalteam heeft de derde oefenwedstrijd tegen Slovenië winnend afgesloten. In het volgepakte Alfa-college Sportcentrum in Groningen werd het 3-2 (21-25, 27-25, 20-25, 25-17 en 15-13). 
Nederland startte met Abdelaziz, Bontje, Horstink, Klapwijk, Kooistra, Trommel en ‘local’ libero Andringa en kende aanvankelijk nogal wat afstemmingsproblemen. De Slovenen profiteerden gretig en waren van begin af aan goed bij de les. Vooral blokkerend en verdedigend "stond” Slovenië het beter, waardoor zij de openingsset binnen haalden.
Met Van Harskamp voor Abdelaziz als regisseur ging het daarna aanvankelijk niet veel beter. Pas halverwege de tweede set met de komst van Maan en Van Dijk kwam er meer schwung in het Nederlandse spel. Vooral de inbreng van Van Dijk leverde veel punten op waarna de stand in sets gelijk werd getrokken.
Oranje leek daarna eindelijk op stoom te komen, maar dat was van korte duur. Want na een 5-1 voorsprong in de derde set keerde het tij snel na een paar onnodige fouten. Daarnaast was de blokkering van de Slovenen lang een onneembare horde voor Oranje. De gasten profiteerden goed en via de sterk spelende Alen Sket kwamen zij na 20-25 opnieuw op voorsprong in sets: 1-2.
Bondscoach Benne voerde daarna opnieuw een aantal wissels door en met Trommel en Maan als passerlopers en Lorsheijd in het midden in plaats van Kooistra liep het ineens een stuk beter. Dat terwijl het spel bij de Slovenen steeds onsamenhangender werd. Inmiddels had Benne Abdelaziz ook weer in het veld gebracht en de jonge spelverdeler betaalde het vertrouwen van zijn coach onmiddellijk terug. De afstemming met zijn aanvallers liep een stuk zorgvuldiger, terwijl Abdelaziz zelf ook weer een aantal spectaculaire aces produceerde. Na de ruime setwinst in de vierde doorgang, trok Oranje de goede lijn ook in de barrage door. Vrijwel de hele vijfde set bleef Oranje aan de goede kant van de score. Omdat de Slovenen niet zomaar capituleerden bleef het tot het eind spannend, wat een aantal spectaculaire rally’s tot gevolg had. Het fel meelevende publiek genoot zichtbaar, zeker toen aan het eind Abdelaziz en Trommel de trekker definitief over haalden.
Benne was na afloop tevreden over de prestatie van zijn team: "We houden in elk geval een positief gevoel over aan deze wedstrijdserie. Vanavond stonden we er toch maar weer op het juiste moment. Deze oefenserie was er vooral om spelers te testen en iedereen kansen te geven. Er is gewoon niet veel voorbereidingstijd, het moet allemaal in korte tijd voordat we het pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Kroatië spelen. Daarom is het goed zo’n serie te spelen. Van veel wedstrijden spelen worden we beter".
Voordat Nederland aan het pre-OKT begint, speelt de ploeg vrijdag en zaterdag nog twee oefenwedstrijden in en tegen Duitsland.
Van 22 tot en met 26 november strijdt Nederland in Kroatië om een startbewijs voor het Olympisch kwalificatietoernooi in mei volgend jaar. Finland, Slovenië, Portugal, Oekraïne en gastland Kroatië zijn Oranje’s concurrenten. Het toernooi is opgedeeld in twee poules. Nederland ontmoet eerst Finland (22 november, 16.00 uur) en daarna Kroatië (24 november,  19.00 uur).
________________________________________

Mannen Oranje verslaan Slovenië in uitverkocht Wijchen
13 november 2011
In het uitverkochte en sfeervolle Wijchen wonnen de Nederlandse volleybalmannen vanmiddag hun tweede oefeninterland tegen Slovenië met 3-1 (25-16, 25-22, 29-31, 25-23). Morgen staat het derde en laatste duel tegen de Slovenen op het programma in Groningen, dat inmiddels ook is uitverkocht.
Bondscoach Edwin Benne begon de wedstrijd met Yannick van Harskamp, Niels Klapwijk, Lars Lorsheijd, Wytze Kooistra, Robert Horstink, Jelte Maan en Gijs Jorna op de libero-positie. De bondscoach bracht ook Nimir Abdelaziz, Tony Krolis en aanvoerder Rob Bontje gedurende de wedstrijd in het veld.
Net als gisteren in Amsterdam wonnen de mannen van Benne de openingsset met een ruime marge, maar Slovenië groeide ook in Wijchen in de wedstrijd. In de laatste drie sets werd het enthousiaste publiek getrakteerd op prachtige rallies, waarbij Oranje na vier sets als winnaar van het veld stapte.
Benne was tevreden over zijn ploeg na afloop: ,,We spelen iedere dag een beetje beter, de afstemming in het veld verloopt prima, maar we blijven ook daar verbeterpuntjes zien. De derde set was wat minder van onze kant, vooral qua service en passing. Het doet mij goed te zien hoe gefocust alle mannen zijn op het uiteindelijke doel, het pre-Olympische kwalificatietoernooi later deze maand winnen. Bijzaken zijn niet belangrijk, wel ons doel. Iedereen heeft vandaag kunnen zien dat we er voor gaan".
________________________________________
 
Oranje heren onderuit na lange, spannende wedstrijd 
12 november 2011
De Oranje Heren hebben de eerste van de drie oefenwedstrijden tegen Slovenië verloren met 1-3. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een boeiend schouwspel. In aanwezigheid van een grote groep supporters ging Slovenië er in Amsterdam na vier sets met de winst vandoor (25-17, 18-25, 26-28, 21-25). De ploeg van bondscoach Edwin Benne won de eerste set met ruim verschil, maar in de tweede set gebeurde het tegenovergestelde. Met name de derde set was razend spannend. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en gingen gelijk op. Na een lange strijd trok Slovenië uiteindelijk aan het langste eind (26-28). Opvallend was de vierde set. Nederland leek deze bij een 21-16 voorsprong de set eenvoudig binnen te halen, maar het liep anders. Er werden plotseling veel passfouten gemaakt en Oranje oefende te weinig druk uit met de service. Slovenië herpakte zich op dat moment, scoorde negen punten op rij en daarmee was de overwinning voor de Slovenen een feit.
Nederland speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met de volgende namen: Robert Horstink, Jeroen Trommel, Wytze Kooistra, Rob Bontje, Niels Klapwijk en Yannick van Harskamp. Jeroen Rauwerdink ontbrak wegens een gebroken pink. 

 
Mooie maand voor mannen van Oranje
8 november 2011
De mannen van de Nederlandse volleybalploeg kunnen eind deze maand tijdens een toernooi in Kroatië de eerste stap zetten richting de Olympische Spelen in Londen. In voorbereiding op dat evenement spelen ze op 12, 13 en 14 november oefenwedstrijden in eigen land. Tegenstander in deze serie is Slovenië, ook een land in voorbereiding op het pre Olympisch kwalificatietoernooi (maar ingedeeld in een andere poule).  
Bondscoach Edwin Benne heeft nog vijftien spelers in zijn voorselectie waaronder de twee spectaculaire aanvallers Dick Kooy en Robert Horstink. Beiden zijn actief in de Italiaanse competitie en speelden enige tijd niet voor Oranje. De enige tegenvaller is dat Jeroen Rauwerdink, die de laatste jaren altijd in de basis stond, wegens een gebroken pink niet van de partij kan zijn.
Volgens Benne vinden al zijn spelers de zeskamp in Kroatië heel erg belangrijk. "En we geven onszelf een aardige kans om dit toernooi te overleven".
Nederland speelt op 22 november tegen Finland en ontmoet twee dagen later gastland Kroatië. Wanneer Oranje in deze poule van drie als eerste of tweede eindigt, volgt een kruisfinale tegen de nummer één of twee van de andere poule (met Oekraïne, Slovenië en Portugal).
Bondscoach Benne denkt dat Finland de meeste kans maakt om samen metNederland definale te halen. "Maar we zitten echt in een sterke poule want Kroatië speelt voor eigen publiek en heeft met Igor Omrcen een aanvaller van wereldklasse in huis. Het wordt een hele interessante missie".
Voorselectie pre-OKT: Nimer Abdelaziz, Yannick van Harskamp, Robert Horstink, Gijs Jorna, Kay van Dijk, Jeroen Trommel, Jasper Diefenbach, Dick Kooy, Robbert Andringa, Wytze Kooistra,Niels Klapwijk, Lars Lorsheijd, Tony Krolis, Rob Bontje, Jelte Maan.

 
Volleyballers Oranje zetten Roemenië opzij
3 september 2011
De mannen van de Nederlandse volleybalploeg hebben een klein stapje gezet richting de Olympische Spelen van 2012. In Eindhoven werd Roemenië voor de tweede maal in acht dagen met 3-1 verslagen (25-20, 23-25, 25-18, 25-18). Dit betekent dat de ploeg van bondscoach Edwin Benne van 22 tot en met 27 november mee mag doen aan het zogenoemde prè-Olympische kwalificatietoernooi. Als dat evenement wordt gewonnen, volgt in mei 2012 het beslissende plaatsingstoernooi.
Bondscoach Edwin Benne begon met dezelfde basis als vorige week in Roemenië. Nimir Abdelaziz was de spelverdeler en Kay van Dijk opereerde als diagonaalaanvaller. De ervaren middenas werd gevormd door Wytze Kooistra en Rob Bontje, terwijl beide Jeroenen (Rauwerdink en Trommel) de passer-lopers waren. Gijs Jorna fungeerde als libero. De strijd ging aanvankelijk gelijk op, maar vanaf 15-15 maakte Oranje een beslissende tussensprint naar 20-15. Dat gat bleef bestaan tot het einde van de set toen Kay van Dijk met een vernietigende uithaal het 25-ste punt scoorde.
In set nummer twee namen de technisch begaafde Roemenen een voorsprong van 15-18 en dat kwam ook omdat de aanval van Nederland niet meer zo flitsend verliep. Na 20-23 werd het werd nog wel even spannend, maar bij 23-24 benutte de Roemeense spelverdeler Crsitian Bartha het tweede setpoint met een lepe doortikbal.
De derde set werd vooral beslist dankzij een uitstekende serviceserie van Jeroen Trommel. De linkshandige aanvaller kwam bij 18-17 aan de opslag, zette Roemenië op bijzonder knappe wijze onder druk en zorgde voor zes punten op een rij. Daarmee was de derde set binnen.
Tijdens het vierde bedrijf was het verzet van de Roemenen gebroken. Ze hadden problemen met de spelverdeler en konden geen antwoord vinden op de power en hoogte van de mannen aan de andere kant van het net. Bij 24-18 sloeg Jeroen Rauwerdink met een snoeiharde service-ace zijn ploeg een stukje dichterbij Londen 2012.
Bondscoach Edwin Benne was blij met het resultaat, maar toonde zich niet zo tevreden over het spel. "Het ging na die eerste set moeizaam en stroef. Het was niet nodig die tweede set te verliezen. Vorige week ging het beter, maar dat was toen ook nodig, want Roemenië was toen ook beter. Maar goed, we zijn door en gaan proberen in november een fantastisch toernooi te spelen. Ik ben tevreden met de prestaties van deze groep in de afgelopen zomer. Veertien wedstrijden gespeeld en elf gewonnen. Dat is zo slecht nog niet".
________________________________________
 
Mannen Oranje slaan eerste slag tegen Roemenië
27 augustus
De Nederlandse mannenploeg heeft de eerste ontmoeting met Roemenië in het kader van de Olympische kwalificatie in vier sets gewonnen. In de stad Baia Mare verloor Oranje alleen de derde set (23-25, 29-31, 25-18, 22-25). Dit betekent een prima uitgangspositie voor de return, volgende week zaterdag in Eindhoven. Als Nederland dan wint, is de plaatsing voor het volgende kwalificatietoernooi een feit. Mochten de Roemenen winnen, dan zal er een zogenoemde golden set worden gespeeld.
"De eerste nul is voor Roemenië en bij de tweede nul zijn ze uit", wist bondscoach Edwin Benne na het eerste duel. "Wij willen helemaal geen nulletje en denken niet eens aan die golden set. In Eindhoven kunnen we gewoon nog een keer winnen. Die ploeg is taai en heeft veel individuele kwaliteiten, maar over het algemeen zijn wij toch net iets beter".
Benne begon in Roemenië met spelverdeler Nimir Abdelaziz, de buitenaanvallers Kay van Dijk, Jeroen Trommel, Jeroen Rauwerdink, de middenaanvallers Rob Bontje en Wytze Kooistra en libero Gijs Jorna. Dat zevental begon goed, maar kwam in de tweede en vooral in de derde set steeds meer onder druk. Benne wisselde veel en bracht Jelte Maan, Nico Freriks en Toni Krolis binnen de lijnen. Vooral Krolis speelde uiteindelijk zeer goed in de vierde set, terwijl zijn concurrent Van Dijk juist in de beginfase had geschitterd.
Benne, die zelf ook veel zweette omdat het in de hal 35 graden was, noemde tevens libero Jorna en spelverdeler Abdelaziz als uitblinkers. "Nimir was vooral met service en blok geweldig", meldde de bondscoach. "Alleen al in de spannende tweede set scoorde hij maar liefst vijf blokpunten".

 


 
Herenploeg verliest met opgeheven hoofd
21 augustus
De Nederlandse heren verloren zaterdag ook het derde oefenduel met de Finse ploeg. Het werd 3-1 in een volle sporthal in Forssa, waar het publiek drie sets lang kon genieten van prima volleybal van beide kanten. Voor bondscoach Edwin Benne en zijn assistent Henk-Jan Held was het een hele opluchting dat Nederland op een veel hoger niveau acteerde dan in de tweede ontmoeting. Held: ,,We hebben laten zien dat we goed meekunnen. Het verschil is toch de vastheid van deze Finse ploeg die over een uitstekende spelverdeler beschikt. Voor onze blokkeerders is dat heel moeilijk te lezen.'' In de eerste set ging het tot 12-12 gelijk op, waarna de Finnen een gaatje sloegen. Op 24-20 sloeg Nimir Abdelaziz een prachtige ace die beide lijnrechters in zagen, maar door de zeer matige eerste scheidsrechter als uit werd beoordeeld. Een getergd Nederlands team speelde in de tweede set uitstekend. Met name bij Wytze Kooistra komt de vorm precies op tijd terug. Hij nam het leeuwendeel van de punten voor zijn rekening. Via 25-20 ging het publiek er eens extra voor zitten. Het kreeg waar voor z’n geld in de derde doorgang. Het spel golfde op en neer en leverde fraaie rally’s op. Helaas voor Oranje liet het zich weer van de wijs brengen door een paar arbitrale blunders. Met 25-22 sloeg Finland toe. De vierde set werd een formaliteit. Een vermoeid Nederlands team liep te snel een achterstand op en via 25-18 werd de eindstand op 3-1 bepaald. In de basis van Nederland speelden Nimir Abdelaziz, Kay van Dijk, Rob Bontje, Wytze Kooistra en Jeroen Rauwerdink en Jeroen Trommel. Gijs Jorna deed het als libero weer voortreffelijk.
________________________________________
 
Heren verliezen ook tweede oefenduel
20 augustus
Na de goede, weliswaar nipt verloren, wedstrijd donderdag tegen Finland volgde een 3-0 nederrlaag in de tweede ontmoeting. De tweede dag in een toernooiweekend lijkt voor de ploeg van Edwin Benne een hele opgave te zijn. Ook in de European League presteerden de lange mannen op de tweede dag duidelijk minder. Edwin Benne: "Wat dat betreft is het maar gelukkig dat we in Roemenië één potje spelen. We zien dat de Finnen gewend zijn om in de World League sneller en vooral constanter te spelen. Wij winnen ook een paar prachtige rally’s, maar vervolgens verliezen we het initatief  weer op eigen fouten".
Op 27 augustus volgt in Baia Mare de eerste wedstrijd tegen Roemenië. Een week later valt in Eindhoven de beslissing of Nederland zich plaatst voor het pré-OKT dat in november wordt gespeeld.
________________________________________
 
Heren verliezen eerste duel in Finland
18 augustus
Het Nederlands herenteam heeft donderdagavond de eerste van drie oefenwedstrijden in en tegen Finland verloren. In Loimaa werd het 3-2 voor het gastland. Bondscoach Edwin Benne startte met spelverdeler Nico Freriks, de middenblokkeerders Rob Bontje, diagonaal Kay van Dijk, de passer/lopers Jelte Maan en Jeroen Rauwerdink en libero Gijs Jorna. In de vierde set kwamen Nimir Abdelaziz en in het midden Lars Lorsheijd en Tije Vlam in actie. Vooral Van Djik maakte een goede indruk. Nederland verloor na een gelijkopgaande strijd, met veel verdedigend spectaculaire acties, de eerste set met 25-23. In de volle sporthal werd het 2-0 via 25-18. Daarna toonde Oranje, dat zich voorbereidt op de dubbel tegen Roemenië, veerkracht door de derde en vierde set met 25-22 en 25-23 te winnen. In de derde set maakte een servicebeurt van Jeroen Rauwerdink een achterstand van 16-13 ongedaan (16-17). In de vijfde set kon een snelle achterstand van 4-0 niet meer ongedaan worden gemaakt, Nederland verloor met 15-12. Vrijdag en zaterdag spelen beide teams nog twee keer tegen elkaar, dan in de plaatsen Raisio en Forssa.

 
Duitsers nemen revanche op Oranje
16 augustus
De tweede wedstrijd in de oefenreeks van het Nederlands herenteam in Heidelberg tegen Duitsland eindigde in een 3-1 nederlaag. Na de overwinning van maandagavond bleek de hersteltijd te kort om opnieuw voor een in het oog springend resultaat te kunnen zorgen. Na een gelijkopgaande eerste set won de vastheid van de Duitsers het. Met 26-24 werd het 1-0. In de tweede periode was Nederland duidelijk de mindere. Een te grote foutenlast in de opslag en een slechte afstemming tussen spelverdeler Abdelaziz en zijn aanvallers brachten 25-16 op het scorebord. Edwin Benne greep in en bracht onder leiding van Nico Freriks weer vuur in het spel. Freriks inspireerde zijn aanvallers en zowel Kay van Dijk als Lars Lorsheijd zorgde voor de nodige punten. Na de gewonnen derde set, ging de vierde gelijk op. Duitsland wilde de kans op revanche niet meer weggeven en wat pech halverwege in de Nederlandse veldverdediging, brachten de oosterburen op een lichte voorsprong die het naar 25-22 uitbouwde. Daarmee werd het 3-1 voor Duitsland.
________________________________________
 
Goede start voorbereiding Benne
16 augustus
Deze week zet het Nederlands herenteam de laatste puntjes op de i in de voorbereiding op de pré pré OKT wedstrijden tegen Roemenië. De ploeg van Edwin Benne reisde maandag af naar Heidelberg. Daar bereidt de Duitse  selectie zich voor op het EK dat in september in Tsjechië en Oostenrijk wordt gespeeld. ’s Middags trad Oranje al aan om zowel met de A- als de B-ploeg te spelen. Al hebben de wedstrijden tegen de Duitsers geen officiële interlandstatus, toch is het een goede graadmeter om aan te geven hoe Oranje ervoor staat. In de afgelopen weken hebben Benne en assistent Henk-Jan Held de spelers fysiek flink aan het werk gezet. Met een 3-1 overwinning voor de A-ploeg en zelfs een 4-0 voor B-ploeg zorgden Rob Bontje c.s. voor een aangename verrassing. De A-ploeg moest in de eerste set aan het beduidend hogere tempo wennen, maar na de 25-13 voor de Duitsers in de eerste set kantelde de wedstrijd volledig. Blokkerend sloot het steeds beter en de service zette de Duitsers genoeg onder druk om het initiatief helemaal aan Nederlandse kant te houden. Met 25-13 zorgde een prachtige derde set voor veel spektakel. Met een knappe 27-25 brak Nederland definitief het verzet. De vierde doorgang werd eenvoudig met 25-18 gewonnen. Dinsdag speelt Oranje opnieuw tegen de Duitsers. ’s Middags gaat  de ploeg richting Schiphol om woensdag naar Finland af te reizen. In de omgeving van Turku is het gastland in drie interlands de tegenstander. Zondag komt Nederland terug om eind volgende week in Roemenië de eerste stap te zetten voor de pré-OKT die in november wordt gespeeld. Op 3 september is Nederland in Eindhoven de gastheer van Roemenië.
 

 
Oranje gaat voor London 2012
8 augustus 2011
Het Nederlands Heren Volleybalteam grijpt de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen met beide handen aan. De eerste horde die moet worden genomen, is de dubbel tegen Roemenië.
Op 27 augustus speelt Oranje haar uitwedstrijd. Op zaterdag 3 september wordt in Eindhoven het pleit beslecht. In het Indoor Sportcentrum spelen de mannen van Edwin Benne de return met als doel een plaats in het Europese pre-Olympische kwalificatietoernooi, dat eind november wordt georganiseerd.