Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 357
Here I am

Internetpagina's van Johan Trommel

Bijbelwoord voor vandaag


Strict Standards: Non-static method plgSystemimagesizer::make_img_output() should not be called statically in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/system/imagesizer/lbscripts/mediabox.php on line 37

Strict Standards: Non-static method plgSystemimagesizer::make_img_output() should not be called statically in /home/johantrom/domains/johantrommel.nl/public_html/plugins/system/imagesizer/lbscripts/mediabox.php on line 37

Here I am

     Gemaakt op 13 maart 2012
Kees Kraayenoord
 
 
Afgelopen zaterdag 10 maart zijn wij naar een concert van Kees Kraayenoord geweest in De Pijler hier in Lelystad. Dit was het zoveelste concert in een tour '10 jaar Kees Kraayenoord', door hemzelf ook wel genoemd de 'hier ben ik tour'. Ik hou van zijn muziek, zijn teksten zijn vaak heel pakkend en indringend en ook zijn toespraken mogen er zijn: indringend, warm, vol passie.
 
Het begon direct al met een van mijn favorieten: "How great is our God", begeleid door prachtige filmbeelden van de natuur en Gods grootse schepping. Het concert werd inhoudelijk opgebouwd vanuit de grootheid van Gods schepping en alle harmonie waarmee God ons mensen geschapen heeft, naar de heftige constatering: wat hebben wij ervan gemaakt? Eén grote chaos! Hoe is dat te rijmen met Gods grootheid en het goede dat Hij gemaakt had? Waar is God dan? Het antwoord werd indringend muzikaal vertolkt: God was en is te ontdekken in Zijn Zoon, die aan het kruis op Golgotha stierf om de wereld, ook jou en mij, te redden. Thank You for the cross, zong hij met z'n band.
 
Maar hoe kan Gods liefde dan de wereld doorgaan en mensen bereiken? Hoe kan iets gedaan worden aan de misère, de ellende, de nood, eenzaamheid, radeloosheid van mensen? Het is aan de kerk om te zeggen: "Hier ben ik".
Deze woorden deden me denken aan de profeet Jesaja. In hoofdstuk 6 van het gelijknamige bijbelboek wordt een visioen beschreven, dat Jesaja kreeg. Hij zag de glorie en grootheid van God en besefte dat het zien van deze majesteit en heerlijkheid zijn ondergang zou betekenen, klein en schuldig mensje als hij was. Maar God toonde Zijn genade en liefde. Toen hoorde Jesaja een stem in de hemel: "Wie zal Ik zenden en wie zal voor Ons gaan" En ik zei: Hier ben ik, zend mij" (Jesaja hfdst.6 vers 8). Zou ik dit ook gezegd kunnen hebben? En jij?
 Hier ben ik
Het nummer dat Kees aansluitend zong, staat ook op één van zijn cd's. Op de avond zelf is mij niet meer dan de zacht gezongen tekst "here I am" bijgebleven. De dagen daarna heb ik het nummer op de cd Letting Go nog eens opgezocht en beluisterd. Het heet "Heaven's King". Toen pas drong de tekst goed tot mij door en realiseerde ik mij: ik zou dit gezongen kunnen hebben.
 
De vraag die Kees aan het slot van zijn toespraak ons stelde, was: "wat is jouw 'hier ben ik'?" Deze vraag leg ik jou, die dit leest, ook maar voor. Realiseer je wel dat jouw antwoord gevolgen kan hebben voor de rest van je leven ;.)
 
 
Heaven's King,
who created everything,
is there something I could bring to You?
A thousand songs, could they ever be enough
to thank You for your Father's love for me?
Here I am, here I am.
 
Here I am, send me to the nations.
Here I am, to bind up the broken-hearted.
Here I am, to comfort those who grieve.
Here I am, to bring freedom to the captives.
Here I am, to release the ones in darkness.
Here I am!
 
I bring my heart, my hands, my feet
to share Your love with those in need;
let it be my song of love for You.
Use my voice to tell Your story,
use my arms to hold the lonely;
let that be my song of love for You.
 
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen