Internetpagina's van Johan Trommel

Budejovice - Paris Volley, 29 oktober 2013

 
Eerste winst in Champions League
 
Dit was de tweede poule-wedstrijd in de Champions League; in de eerste (thuis-)wedstrijd was het Poolse Resovia te sterk voor Parijs.
Paris Volley won in het Tsjechische Budejovice van het team met de welluidende naam Jihostroj CESKE BUDEJOVICE. Gemakkelijk ging dat echter niet. Omdat diagonaalspeler Goran Maric geblesseerd was, moest Jeroen op die positie spelen. En dat deed hij heel verdienstelijk: hij sloeg 15 punten binnen voor zijn ploeg, na Marko Ivovic (27 punten) de hoogste van beide teams.
Parijs begon de eerste set sterk en won vrij eenvoudig met 25-18.
In de tweede set kwam de thuisploeg beter in z'n spel, maar kon niet verhinderen dat de gasten met 25-23 de set pakten.
In de derde set speelde Budejovice zich terug in de wedstrijd door deze set met 25-21 te winnen.
De vierde set was bloedstollend. Lange tijd leek het erop, dat de 1800 supporters een vijfde set voorgeschoteld zouden krijgen, maar de thuisploeg kon de verworven setpoints niet verzilveren en Parijs was niet van plan een vijfde set te spelen. En dat hoefde ook niet, want na een wat knullige slotfase (opstellingsfout en bal uitgeslagen) noteerden we 31-29. Een knappe overwinning van de mannen uit Parijs.
Twee weken later werd een z.g. "medical joker" aangetrokken: de Franse international Mory Sidibé; hij zou de rest van het seizoen op de diagonaalpositie spelen, omdat Goran Maric uitgeschakeld was vanwege een langdurige blessure.